Om oss

Vi som står bakom King Cava´s Kennel är Susanne och Andreas, mor och son bosatta i Tierp. Vår familj består förutom oss två även av Roger, min man och en till son Daniel. Bland de tvåfotade har vi nu också två små barnbarn som heter Wilma och Ellen. Fyrfota  medlemmar har vi också, fyra cavaliertikar vid namn Pyret, Cinnamon Mary och Maja. Vi har även vår änglahund Katie som alltid finns med oss i minnet <3.  En cavalierhane, Loffe, som samägs med min syster på Mixarens kennel, bor numera hos fodervärd nästgårds. I familjen finns också vår pudel Amadeus, som bor hemma hos Andreas. 

Intresset för hundar har jag haft ända sedan jag var liten. Min farmor hade kennel när jag växte upp. Vi ungar var ofta där och hjälpte till och en och annan hund fick flytta hem till oss, ibland till vår mors förtret. Så här i efterhand kan jag förstå henne, eftersom med hundarna kom också så småningom flera valpkullar, som hon fick ta hand om. Vi hade olika raser, både taxar och tibetanska spaniels t.ex.

När jag så småningom flyttade hemifrån har hundar funnits  i mitt liv. Jag har haft olika raser genom åren, bl.a. Schäfer och New Foundland. Nu har jag sedan ett antal år tillbaka inriktat mig på Cavalier King Charles Spaniel. En relativt liten ras som ändå känns rejäl och passande för vår familj.

Vår första cavalier Pyret köpte Andreas och jag tillsammans för snart 12 år sedan av Sperringgårdens Kennel. Tanken från början var att vi skulle skaffa en hund att ha som sällskaps- och familjehund. Den skulle också vara en säker barnhund då jag jobbade som dagmamma vid den tiden. Pyret uppfyllde alla förväntningar, hon var väldigt glad och trevlig, älskade ungarna och dessutom var hon också lättfostrad.

Vi började så småningom fundera i banor som att kunna tävla och att åka på utställning.  Ju mer intresset ökade övergick tankarna till uppfödning och vi började snart att titta runt efter fler hundar. Denna gång styrde jag kosan söderut, närmare bestämt till Vouges Kennel i Kungsbacka. Jag hämtade hem Katie och kort därefter också Loffe från samma uppfödare.
Skarna har utökats och vi har spart en tik efter Katie, Cinnamon. Vi har också köpt en underbar liten tik vid namn Mary. Hon kommer från Gentlelines Kennel i Enköping. För ett år sedan kom ytterligare en liten tik från Vouges kennel i Kungsbacka, lilla Maja.

Vår kennel  är registrerad vid  Svenska Kennelklubben och  vårt mål är att föda upp cavalierer i liten skala i hemmiljö. Vi är medlemmar i Cavaliersällskapet som är rasens specialklubb. Vi följer de regler och rekommendationer som både SKK och Cavaliersällskapet har gällande rasstandard, hälsa och avel.

Vi planerar inga nya kullar förrän våren 2018

Senaste kommentarer

24.11 | 16:05

Alla valpar är tingade i denna kull
/Susanne

24.11 | 14:05

Hej, jag undrar om det finns ngn valp kvar.
Hälsningar
Ann-Christine

24.11 | 12:07

Hej

Jag finns på mail
susanne@kingcavas.se

/Susanne

24.11 | 11:57

Hej, jag vill gärna ha kontakt med dig😀
Med vänlig hälsning
Ann-Christine